כל המאמרים לזוגות
מחשבות מתווכחות עם מחשבות- דיבור פנימי רציונלי לפי תאורית ה RET של אליס
סיכום הגישה הרציונלית- אמוטיבית של אליס. הסבר האמונות הלא רציונליות המעוררות בנו רגשות שליליים, והדרך לווסת רגשות אלו דרך התדיינות וויכוח עם המחשבות הלא רציונליות. ביסוס דיבור פנימי רציונלי העוזר לווסת את הרגשות
מאת: חלי ברק שטיין
תאריך פרסום: 11.08.2019
מתי כדאי לפנות ליעוץ זוגי, ומה תרוויחו ממנו?
זוגות רבים חווים קשיים במהלך יחסיהם. לא תמיד צריך ללכת ליעוץ זוגי, ולפעמים ממש כדאי.
במאמר שלפניכם סימנים, שיכוונו אתכם לפנות ליעוץ. בנוסף, תוכלו ללמוד בקצרה מה תוכלו להרוויח מיעוץ זוגי. הכל כדי לא לאבד תקווה, ולהתקע בקשר זוגי אומלל.
מאת: חלי ברק שטיין
תאריך פרסום: 11.08.2019
אני כועס - משמע אתה לא קיים! דרכים לויסות רגשי
עדכון מודרני למשפטו של הפילוסוף הצרפתי רנה דקארט מהמאה ה 17: אני חושב משמע אתה קיים. טענת המאמר שההוויה המודרנית היא שהאדם מרוכז בעצמו, בכעסיו ברצונותיו, עלבונותיו וסערותיו הרגשיות ולכן אינו מסוגל לראות את הזולת כסוביקט נפרד ממנו. הסיבות לכך הן בעיקרן נוירולוגיות-קוגנטיביות מהמוח, וחלקן תרבותיות. המאמר מפרט את הסיבות בתוספת דוגמאות יומיומיות עם המלצות יישומיות לשיפור ההתיחסות הנעימה של כל אדם לעצמו אך גם לזולת.
מאת: חלי ברק שטיין
תאריך פרסום: 25.09.2012
לו הייתי רוטשילד - כסף ויחסים במשפחה
כסף, נושא מרכזי ומשפיע בחייו של כל אדם מילדות ועד בגרות. הטענה המרכזית במאמר היא שההתיחסות לכסף היא ברובה רגשית, ולא מספיק ענינית ובוגרת. תפקיד ההורים בכל גיל לחנך את ילדיהם בתחום הפיננסי, לתת להם ידע, ללמד אותם מיומנויות, ולעזור להם לגבש עצמאות כלכלית. בהמשך החיים ישנה המשימ ה של כתיבת הצוואה,שגם היא בעיקרה רגשית.
במאמר מתואר התהליך ההתפתחותי של יחסי ילדים והורים סביב נושא הכסף. מוצעות דילמות ודוגמאות רבות, וניתנות המלצות לתהליך החינוכי שיכול לקדם ילדים ומשפחות בהתמודדות יעילה בנושא הכסף.
מאת: חלי ברק שטיין
תאריך פרסום: 30.03.2009
לרכוש ולשנות הרגלים
כולנו כבולים להרגלים. חלקם חיוביים וחלקם מציקים לנו, ובכל זאת קשה לנו להפטר מהם. במאמר אסביר כיצד נרכשים הרגלים, וכיצד הם מפעילים אותנו באופן אוטומטי. בהמשך אתאר כיצד אפשר לשנות הרגלים, כל פעם הרגל אחד- במאמץ, תוך מודעות ותרגול, עד שהרגל לא רצוי יוחלף בהתנהגות מתחרה שהיא חיובית ורצויה לנו יותר. במאמר אתאר את לולאת ההרגל כפי שמסביר אותה צ'רלס דוהיג (2013) בספרו 'כוחו של הרגל', ואתיחס גם לגישת המיינדפולנס המציעה גם היא טכניקות לשינוי הרגלים.
כל זאת במאמר מעשי ויישומי, שכל אחד מהקוראים יכול לקחת אותו לחייו, לשינוי הרגלים קטנים וגדולים. לבחירתכם.
מאת: חלי ברק שטיין
תאריך פרסום: 20.04.2016
אל תהיה חכם אלא צודק - דרכים להשפיע ביעילות על הזולת!
אנשים בכלל והורים בפרט רוצים להשפיע על דעותיהם של מי שחשוב להם. אנו מנסים לשכנע באמצעות טיעונים רציונליים ולא ממש מצליחים. ד"ר טלי שרוט
(2018) מסבירה בספרה "מה זה משנה? איך אנחנו מצליחים (ומתי אנחנו נכשלים) לשנות את דעתם של אחרים" חלק מהסיבות לכך, ומעלה דרכים מבוססות מחקר לשכנוע יעיל. הצטרפתי אליה והוספתי מנסיוני הקליני והחינוכי בעבודה עם הורים, ילדים ואנשי חינוך כדי להציג בפניכם מאמר יישומי שישפר לכם את יכולת השכנוע שלכם . האם כבר הסתקרנתם והשתכנעתם להמשיך לקרא? מקווה... יהיה לכם שווה ומעניין... חלי
מאת: חלי ברק שטיין
תאריך פרסום: 23.09.2018
תקשורת חיובית סוגסטית- דיאלוג מומלץ למצבי קונפליקט
במאמר מתואר כיצד ניתן להשתמש בסוגסטיות וטכניקות נוספות של תקשורת חיובית, במצבי לחץ וקונפליקט בבית ובכתה.
המאמר משלב ידע תאורטי ודוגמאות מהשטח. מאפשר יישום מעשי להורים ואנשי חינוך. נכתב על ידי חלי ברקש שטיין, פסיכולוגית חינוכית מומחית
מאת: חלי ברק שטיין
תאריך פרסום: 10.07.2013
מחשבות מתווכחות עם מחשבות- דיבור פנימי רציונלי לפי תאורית ה RET של אליס
סיכום הגישה הרציונלית- אמוטיבית של אליס. הסבר האמונות הלא רציונליות המעוררות בנו רגשות שליליים, והדרך לווסת רגשות אלו דרך התדיינות וויכוח עם המחשבות הלא רציונליות. ביסוס דיבור פנימי רציונלי העוזר לווסת את הרגשות.
מאת: חלי ברק שטיין
תאריך פרסום: 29.07.2008
שיחה קטנה SMALL TALK, שיחה בינונית וגדולה- איך לדבר ומתי?
המאמר מדבר על שלושה סוגי שיחות - קטנות , בינוניות וגדולות. לכל אחת מאפיינים, מטרות, וטכניקות שונות. שיחה קטנה ולא אישית, שיחה בינונית אישית, ושיחה גדולה שנוגעת לתכנים רגשיים פגיעים. המאמר ממליץ כיצד להבחין בין סוגי השיחות , ולדעת להשתמש בתבונה בכל סוג במקום המתאים. כך יוכל כל אדם להרחיב את יכולות הדיאלוג שלו.
מאת: חלי ברק שטיין
תאריך פרסום: 15.04.2012
בנימה אישית: לטפל בנפש כמו לנקות את הבית
לקראת נקיונות הפסח כתבתי מאמר על העקרונות הדומים בין נקיון הבית לבין הטיפןל בנפש, ובמערכות היחסים שלנו. כך למשל, אנחנו מנקים, מסדרים, מווסתים טמפרטורה, מעלים לבוידם- גם בבית וגם בנפש. בשני המקרים העבודה קשה, אך מתגמלת ומשפרת את איכות החיים. לקרא ולהנות!!!!
מאת: חלי ברק שטיין
תאריך פרסום: 16.03.2010
בנימה אישית: מאחלת לנו טוב... כל אחד עם הטוב שלו
במאמר מוסבר כיצד ניתן לזהות מצבים בהם טוב לנו. כיצד ניתן להעצים ולהגביר את נוכחותם בחיינו. זאת בצד אילוצים ודרישות שיש בחיי כולנו, ורגישויות אישיות שמקשות באופן בלתי נמנע על כל אחד מאתנו להיות מרוצה ולהרגיש את הטוב.
המאמר משלב מחשבות ותובנות עם עצות מעשיות, מבוסס על התנסות אישית, מקצועית, על פי גישת המיינדפולנס והסומטיק אקספיריאנס.
מאת: חלי ברק שטיין
תאריך פרסום: 26.09.2015